Latest Entries »

Untitled (be strong)

I just want to cry.. Until no more tears will flow out..

Advertisements

Few more days

image

my dear

Koi ga mina itsuka owaru wakejanai.

Omoide wa semete mono nagusame Itsumademo anata wa koko ni iru.

Tsuyoku naranakya ii kikaseteru, donna toki demo nakanai kara.

Ai subeki hito wa doko ni imashou?

To all

 

tertarik apabila sume org bercerita tentang sahabat masing2..

 

Tapi aku?

 

Aku bukannya tiada sahabat.

 

Cuma diri ini yg tak reti nak bersahabat seperti mereka.

 

Aku tidak pandai bergurau senda

 

Aku tidak pandai berkata-kata

 

Aku tidak pandai mengambil hati semuanya

 

Seperti sahabat -sahabat mereka yang lain.

 

 

 

Cuma aku doakan korang dari jauh. Mungkin aku tak pandai semuanya..

 

Tapi insyaAllah, aku lebih suke “let the actions tell everything”

 

Maafkan aku kalau aku tidak reti untuk mengungkapkan “uhibbuka fillah, uhibbuki fillah, uhibbukum fillah dan sebagainya”

 

Kerana aku seorang hati yg kering yg kadangkala lencun selencunnya.

 

 

 

Ada seorg yang bertanya, “Usaha@action tu bagaimana?”

 

Termenung…

 

Mungkin kerana dia tidak nampak dan tidak rasa apa yg aku usahakan..

 

Biarlah Allah yg tahu semuanya..

 

 

 

Terima kasih sahabat semua.. maaf tak pandai nak expleng satu persatu.. jadi ini semuanya untuk anda..

 

Aku tidak tunjuk bukan maksudnya aku tidak tahu menghargai atau tidak sayang, tapi aku suka melihat kegembiraan anda semua.

 

Dan sekiranya aku pergi, aku pergi membawa sebuah memori tercipta… (jiwang abes)

 

 

 

Aku nak jadi macam angin…

 

Yang orang tak nampak..

 

Tapi terasa nyaman pabila bertiup..

 

 

 

Semoga anda bergembira..

 

Till Jannah…

 

 

* Ranchodas Chanchad@ Phunsuk Wangdu in the making… If you understeng these words, you will understand all..

 

 

 

Sorry

Sory tak dapat nak siapkkn article pasal ikon sukan no. 1

Menulis dan melihat apa yang ditulis dengan satu mata sngat sengsara..

Bukan berlatih mnjadi segitiga bermata satu..

Cuma mata dah macam uchiha itachi.. Merah sebelah sakit mata..

*ternampak perbualan di fesbuk yg sngat mantap.. Membincangkan islam dan demokrasi dan islam dan sekularisma yg sngat mantap..
Untung hidup berguru.. Senang..
Maaf sekiranya diri ni masih terlalu jauh ketinggalan..

Doa yg terbaik utk semua..

(lagu alarm untitled simple plan menemani mood)

*suka wordpress psal bole gune phone.. Blogspot masih celaru.

image

Adakah dia akan dapat penghormatan sebegini dari org asing?

Dakwah melalui sukan? Stylo!!!

Bayangkan.. Ketika timeout.. Seorang pemain badminton muslim, mengelap peluh, hanya melihat pemain lawan minum utk menambahkan tenaga dan menghilangkan dahaga.

Sambil berkata atau memegang kertas,

“Im a Muslim.. And Im fasting”

Uwahhhhhhh……..

Cant find words if that thing really happens.

🙂

*my friends are really good in badminton.. Pray the best for all of you.. Maybe we can become Dr. and badminton player at the same time. No one knows..

Allah knows… 🙂

Jam 8 malam..
Bermulanya pertarungan sengit antara pemain badminton handalan dunia..
Lee Chong Wei (Mas) VS Lin Dan (China)
Alhamdulillah maghrib ditunaikan..
Sementara menanti Isyak, darah gemuruh jantung berdegup melihat aksi mereka..
Yang sangat bertaraf dunia.

Terleka..

8.30 malam..

Terawih? Mula mengorak langkah..
Ketika perjalanan, ramai yg masih di warung..
Kurang ramai di masjid.

Ada masalah di situ sebenarnya. Tidak mahu mengulas panjang. Fikirkan sendiri.

Pulang dari masjid. Melihat kembali pertarungan mereka.. Sedih dan hampa.. Kerana tiada rezeki pada Malaysia..
Namun di replay video yg dirakam, berulang2 kali melihat LCW terduduk meletakkan kepala diraketnya..

Dia seorang yg hebat.. Sebak. Aku sendiri sebak.. Faham akan bebannya.

image

Tahniah LCW.. Di sebalik kekalahan anda, anda sebenarnya ikon negara yang paling berjasa..
Kerana anda berjaya menyatukan semua penduduk Malaysia..

Tidak kira agama..
Tidak kira bangsa melayu cina india dan ramai2 lagi..
Tidak kira penyokong bola negeri apa
Tidak kira umno pas pkr dap sekalipun..

Semuanya bersatu menyokong anda!!

Sudah lama negara kita tidak rasa harmoni sebegitu..
Tapi anda berjaya mengubahnya..

Indahnya perpaduan itu…

Anda idola ikon sukan bagi diri ini..
Anda yg ketiga..
Selepas Swalha yg kedua..
Dan yg pertama ialah……

Nntikan.. (free to guess)

# Menantikan ikon sukan yg muslim. 17± billion umat Islam di dunia. Mengapa kita tidak dapat seorg pun menempah nama di persada sukan? Adakah Islam melarang bersukan? Umat Islam tak reti bersukan?

Kita fikirkan sejenak…

*ini adalah soalan yg ditanya kepada saya oleh seseorg yg belum mengenal Islam sepenuhnya.

Qasim Rashid, Esq.

The Official Website of Qasim Rashid

Can't Speak? Then Write.

these are a Future Pharmacist words