Archive for August, 2012


Clueless

Blur.. Clueless.. Nothing to say… Just staring the wall..

image

Hope you are fine there.. ‘Destinasi’ yg sama tapi ‘jalan’ yg berbeza.. InsyaAllah..

Advertisements

Kartun

Doraemon adalah kartun terbaik yg pernah ada.. Hanya pendapat..
Rindu tngok doraemon..

*drafting ideas.. Bru mula merangkak kmbali stelah hilang semuanya..

Sakit…

(three dots represent infinity- law of math)

Untitled (be strong)

I just want to cry.. Until no more tears will flow out..

Few more days

image

my dear

Koi ga mina itsuka owaru wakejanai.

Omoide wa semete mono nagusame Itsumademo anata wa koko ni iru.

Tsuyoku naranakya ii kikaseteru, donna toki demo nakanai kara.

Ai subeki hito wa doko ni imashou?

To all

 

tertarik apabila sume org bercerita tentang sahabat masing2..

 

Tapi aku?

 

Aku bukannya tiada sahabat.

 

Cuma diri ini yg tak reti nak bersahabat seperti mereka.

 

Aku tidak pandai bergurau senda

 

Aku tidak pandai berkata-kata

 

Aku tidak pandai mengambil hati semuanya

 

Seperti sahabat -sahabat mereka yang lain.

 

 

 

Cuma aku doakan korang dari jauh. Mungkin aku tak pandai semuanya..

 

Tapi insyaAllah, aku lebih suke “let the actions tell everything”

 

Maafkan aku kalau aku tidak reti untuk mengungkapkan “uhibbuka fillah, uhibbuki fillah, uhibbukum fillah dan sebagainya”

 

Kerana aku seorang hati yg kering yg kadangkala lencun selencunnya.

 

 

 

Ada seorg yang bertanya, “Usaha@action tu bagaimana?”

 

Termenung…

 

Mungkin kerana dia tidak nampak dan tidak rasa apa yg aku usahakan..

 

Biarlah Allah yg tahu semuanya..

 

 

 

Terima kasih sahabat semua.. maaf tak pandai nak expleng satu persatu.. jadi ini semuanya untuk anda..

 

Aku tidak tunjuk bukan maksudnya aku tidak tahu menghargai atau tidak sayang, tapi aku suka melihat kegembiraan anda semua.

 

Dan sekiranya aku pergi, aku pergi membawa sebuah memori tercipta… (jiwang abes)

 

 

 

Aku nak jadi macam angin…

 

Yang orang tak nampak..

 

Tapi terasa nyaman pabila bertiup..

 

 

 

Semoga anda bergembira..

 

Till Jannah…

 

 

* Ranchodas Chanchad@ Phunsuk Wangdu in the making… If you understeng these words, you will understand all..

 

 

 

Sorry

Sory tak dapat nak siapkkn article pasal ikon sukan no. 1

Menulis dan melihat apa yang ditulis dengan satu mata sngat sengsara..

Bukan berlatih mnjadi segitiga bermata satu..

Cuma mata dah macam uchiha itachi.. Merah sebelah sakit mata..

*ternampak perbualan di fesbuk yg sngat mantap.. Membincangkan islam dan demokrasi dan islam dan sekularisma yg sngat mantap..
Untung hidup berguru.. Senang..
Maaf sekiranya diri ni masih terlalu jauh ketinggalan..

Doa yg terbaik utk semua..

(lagu alarm untitled simple plan menemani mood)

*suka wordpress psal bole gune phone.. Blogspot masih celaru.

Qasim Rashid, Esq.

The Official Website of Qasim Rashid

Can't Speak? Then Write.

these are a Future Pharmacist words